La Seu d´Urgell lliura les claus dels horts socials a deu persones grans

19.04.2013 | 07:41
Les persones que cultivaran els horts socials en el lliurament de claus
Les persones que cultivaran els horts socials en el lliurament de claus

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha lliurat les claus dels horts socials a deu persones grans de la localitat. Els adjudicataris d'aquestes parcel·les van sol·licitar poder accedir a un d'aquests espais situats l'Horta del Valira per poder-hi conrear.
Les deu persones poden cultivar el seu hort per a usos familiars i conrear-hi qualsevol hortalissa, verdura i flor, des d'ahir. A més, el Consorci d'Atenció a les Persones posarà a disposició dels usuaris que ho requereixin les eines bàsiques per al conreu. Als beneficiaris d'aquests horts socials se'ls ha atorgat una llicència gratuïta a precari per a dues temporades fins al 30 de novembre del 2015 per tal que hi puguin conrear.
L'alcalde, Albert Batalla, assegura que "és una oportunitat de gaudir de la natura i de portar a terme una activitat sana que permet interrelacionar-se amb d'altres persones grans".
Per altra banda, el consistori recorda que els requisits que han de complir els beneficiaris són tenir 65 anys o més; estar empadronat al municipi de la Seu d'Urgell; no tenir cap treball retribuït, i no cultivar cap altre hort. L'ús de les parcel·les és a títol personal.

Enllaços recomanats: Premis cinema