El Congrés Educació i Entorn tindrà lloc a la capital de l'Alt Urgell els dies 22, 23 i 24 de maig. Enguany, aquest congrés biennal, se centrarà en l'emprenedoria. La presentació del congrés es va fer ahir i va anar a càrrec de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i del director territorial del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Miquel Àngel Cullerés. Aquest congrés està liderat pel departament d'Ensenyament, i té la col·laboració activa de l'Ajuntament urgellenc i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

El congrés Educació i Entorn posa èmfasi aquest any en la importància de la cultura emprenedora en el desenvolupament personal i professional dels joves, i la seva contextualització com a motor per a la millora de la competitivitat i de l'ocupabilitat, i en la necessitat de sensibilitzar la comunitat educativa per afavorir la introducció de l'esperit emprenedor en el nostre sistema educatiu.

Albert Batalla va destacar que es tracta d'un "congrés nacional que se celebra a la Seu d'Urgell i que esdevé d'absoluta transcendència en el món educatiu". L'alcalde urgellenc ha explicat que, "des de fa set edicions, la Seu d'Urgell es converteix durant uns dies en un espai de reflexió del nostre entorn educatiu, però també d'abast internacional".El congrés ja ha obert el termini d'inscripcions per prendre-hi part (www.congresseu.net). Des de l'organització es preveu que hi hagi una participació de prop de 500 professionals del món educatiu.