L'equip d'arqueòlegs que treballa en les obres de reforma de l'església parroquial de Sant Domènec de Puigcerdà està estudiant els vestigis i restes trobats al començament d'aquesta setmana al temple per determinar-ne el valor patrimonial, històric i arqueològic. En aquest sentit, una de les qüestions que hauran d'aclarir és a quin període pertanyen les restes i si són de la mateixa època en què va ser alçat el temple, la segona meitat del segle XIII, o bé són posteriors.

Aquesta nova troballa ha fet canviar la ubicació del concert del Quartet Casals a la capital cerdana en el marc de la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, programat inicialment a l'església. El recital es farà demà a dos quarts de deu al Casino Ceretà.

Segons el regidor d'Esquerra Republicana Raimon Ribas, impulsor d'una instància per paralitzar temporalment les obres a l'església mentre s'hi facin els estudis arqueològics corresponents, "de moment només hi ha indicis i suposicions" entorn del descobriment. D'acord amb el parer de Ribas, "els tècnics consideren ara com ara que les restes trobades no tenen una gran importància arqueològica".

Tot i així, Ribas recalca que cal esperar que l'equip d'arqueòlegs faci públic l'informe final de la investigació perquè es pugui determinar amb exactitud què s'ha trobat i si té un gran valor patrimonial per a la ciutat de Puigcerdà.