L'AMPA de l'escola Els Agols de Montferrer, a l'Alt Urgell, denuncia que el centre educatiu no disposa d'aules suficients per als alumnes que començaran el curs el setembre vinent. Per aquest motiu, reclama al departament d'Ensenyament que ampliï les instal·lacions "de manera immediata".

L'edifici on s'ubica actualment l'escola, inaugurat en el curs 2010-2011, només té quatre classes, i ja un any després de l'obertura del centre s'hi van haver d'adaptar espais com la biblioteca i una aula de desdoblaments per afrontar l'augment d'alumnes matriculats. El curs que ve, l'escola acollirà 80 alumnes, que, segons asseguren fonts de l'AMPA, l'edifici actual no pot encabir.

El projecte arquitectònic inicial preveia la construcció de dues classes més, les quals no van ser construïdes. D'acord amb l'AMPA, aquestes classes s'han reclamat des del curs 2012 per tal de poder utilitzar la biblioteca i l'aula de desdoblaments per a la seva funció original. Tot i que els Serveis Territorials del departament d'Ensenyament a Lleida asseguren que tenen prevista la construcció d'aquestes classes, ara com ara no s'ha iniciat el procediment de contractació d'aquesta actuació, tal com explica l'AMPA.

L'associació de pares i mares lamenta la "manca de previsió" del departament d'Ensenyament quan va construir l'edifici actual fa cinc anys, ja que l'augment del nombre d'alumnes "era fàcilment constatable" si es tenia en compte la xifra de matriculats a la llar d'infants del municipi.