Éller podrà tornar a utilitzar un antic rec que històricament utilitzava la població per abastir-se d'aigua. L'Ajuntament de Bellver i un grup de voluntaris del projecte Boscos de Muntanya està treballant aquests dies entre Éller i Meranges per tal de recuperar aquest equipament hidràulic centenari que, segons ha explicat el responsable del projecte, Marc Farrés, és essencial per a l'abastiment d'aigua a aquest petit nucli del terme de Bellver.

El rec connecta Éller amb Fontbranella, d'on porta aigua per uns paratges pròxims on es va produir l'incendi forestal la setmana passada. Els participants en el projecte internacional Boscos de Muntanya s'encarreguen de la recuperació de la part alta del canal de rec i l'Ajuntament es fa càrrec dels trams inferiors.

Setanta voluntaris vinguts d'arreu treballen en la recuperació del rec i en altres tasques paral·leles, com ara una aclarida d'arbres i una altra en una zona de pastures. Farrés ha explicat que l'aclarida d'arbres consisteix a "seleccionar els peus amb més possibilitats de creixement i s'elimina la competència directa per afavorir el creixement dels arbres més forts". Pel que fa a l'aclarida de la zona de pastures, permetrà també recuperar uns prats que antigament s'havien utilitzat per a l'aliment dels ramats però que en les últimes dècades el bosc havia arribat a tapar totalment.