Bolvir troba cases medievals adossades a la muralla del jaciment del Castellot

La nova campanya d'excavacions de la UAB consolida la teoria d'un assentament estable amb habitacles a tot el recinte del turó

06.08.2015 | 07:43
Estudiants i arqueòlegs durant la campanya d´aquest estiu a Bolvir

La nova campanya d'excavacions al jaciment iberoromà del Castellot de Bolvir ha recuperat restes de cases medievals adossades a la muralla que tanca el turó. Els arqueòlegs que aquest mes de juliol han estat treballant al jaciment han confirmat també l'existència d'estructures sota les cases medievals que podrien ser d'origen iber.

La descoberta referma la teoria que es va tractar d'un assentament estable amb cases a tota la zona del turó. El codirector de l'excavació, Joan Ollé, ha explicat que "enguany l'objectiu important era confirmar la continuació de la muralla medieval en el perímetre del jaciment". Així, l'obertura d'un nou sector d'excavacions seguint la muralla ha permès als arqueòlegs trobar més cases que dibuixen més clarament com era la vida d'aquests pobladors cerdans a dins el recinte. Les tasques també s'han estès aquest any a la part central de l'assentament, on fins ara no s'hi havia excavat. Aquesta fase ha permès als historiadors i arqueòlegs començar a completar la trama urbana que formen les construccions existents, ja sigui d'època romana com ibera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema