L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet una crida a les parelles i joves que cada any protagonitzen el ball cerdà perquè n'iniciïn els assaigs i puguin fer-lo bé per la festa major. Segons ha informat el consistori, els assajos es faran en tres torns diferents segons l'edat dels balladors. Així, l'assaig infantil, que engloba nens i nenes de fins a 8 anys, serà de sis a les set de la tarda. El dels nens i joves de 9 a 15 anys serà a les set de la tarda i fins a les vuit del vespre; i l'assaig dels grans, balladors a partir dels 16 anys, tindrà lloc de les vuit a les nou del vespre.

Les sessions es faran al pati de les Monges, on tan sols podran accedir els balladors per assegurar un bon funcionament de l'organització, segons ha demanat l'Ajuntament. Igualment, el consistori ha remarcat que cal assajar com a mínim dues vegades si es vol ballar a la plaça de Patalín el dia 30 d'aquest mes.

El ball cerdà de la Seu d'Urgell és una celebració inscrita en el catàleg del Patrimoni festiu de Catalunya. Com l'any passat, els nombrosíssims balls per parelles els obriran els gegants de la ciutat.