El guanyador del premi Sebastià Bosom és, per primer cop, un estudiant no cerdà

El barceloní Lluís Serra ha fet recerca sobre el terreny de l'albirament d'aus a la comarca

07.09.2015 | 08:15
Els dos estudiants premiats. A dalt, l´entrega del premi a Lluís Serra i, a baix, a Marc Morralla. Hi van participar, en ambdós casos, Eduard Bosom, fill de Sebastià Bosom; Xavier Piguillem, regidor de Cultura; Albert Piñeira, alcal-de de Puigcerdà; i Enric Quílez, president del Grup de Recerca de Cerdanya.

Per primera vegada, el premi Sebastià Bosom-Vila de Puigcerdà ha premiat un estudiant que no és de la Cerdanya. El guardó, creat fa tres anys pel Grup de Recerca de Cerdanya i l'Ajuntament de Puigcerdà, reconeix el millor treball de recerca de batxillerat de temàtica cerdana i, d'aquesta manera, ajuda a la incipient carrera universitària dels estudiants que s'hi presenten. Tot i que s'impulsa la recerca en l'àmbit comarcal, "no cal que l'estudiant sigui del territori", destaca l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira.

Així, el guanyador d'enguany ha estat Lluís Serra Domínguez, alumne de l'escola d'ESO i batxillerat Súnion, de Barcelona, que ha fet "una extensa recerca i i treball de camp sobre les aus de Cerdanya, principalment de la zona de la Batllia, un recompte exhaustiu i una notable tasca de catalogació". El primer premi està dotat amb 500 euros, un lot de llibres de Cerdanya i un trofeu commemoratiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema