Els accidents amb senglars es doblen en cinc anys al Pirineu

Al llarg del 2015 les carreteres de la serralada van registrar 156 sinistres per col·lisió amb animals

18.01.2016 | 07:51
Un porc senglar accidentat en una carretera de la demarcació de Lleida
Un porc senglar accidentat en una carretera de la demarcació de Lleida

És una conversa cada vegada més recurrent al Pirineu. Veïns que de nit tenen accidents en trobar-se de sobte enmig de la carretera animals salvatges com ara cabirols, cérvols o porcs senglars. Qui més qui menys s'hi ha trobat o coneix algú que ha tingut un accident. Els Mossos d'Esquadra han posat xifres a aquesta situació: al llarg de l'any passat hi va haver a les carreteres de l'Alt Pirineu un total de 156 accidents per col·lisió amb un animal salvatge.

L'animal que més problemes causa a les vies de muntanya és el porc senglar. El 2015 l'Alt Pirineu va registar 67 accidents per col·lisió amb un senglar, quan el 2010 en va ser 44, és a dir, que s'han doblat en cinc anys. En xifres generals de la demarcació de Lleida, l'any passat hi va haver 575 accidents amb animals.

El cap de Trànsit dels Mossos a Ponent, Jordi Bastida, ha alertat que en aquests últims dotze mesos ha pujat de manera preocupant el nombre d'accidents provocats per cabirols, que ha passat de 12 el 2014 a 22 el 2015, és a dir, que ha registrat un increment del 83%. Els accidents per cabirol tenen lloc majoritàriament a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran. El responsable del cos policial ha apuntat que la possible causa de l'increment d'accidents per col·lisió amb animals salvatges és el fet que no tenen predadors i que se'n cacen menys dels que crien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema