És una conversa cada vegada més recurrent al Pirineu. Veïns que de nit tenen accidents en trobar-se de sobte enmig de la carretera animals salvatges com ara cabirols, cérvols o porcs senglars. Qui més qui menys s'hi ha trobat o coneix algú que ha tingut un accident. Els Mossos d'Esquadra han posat xifres a aquesta situació: al llarg de l'any passat hi va haver a les carreteres de l'Alt Pirineu un total de 156 accidents per col·lisió amb un animal salvatge.

L'animal que més problemes causa a les vies de muntanya és el porc senglar. El 2015 l'Alt Pirineu va registar 67 accidents per col·lisió amb un senglar, quan el 2010 en va ser 44, és a dir, que s'han doblat en cinc anys. En xifres generals de la demarcació de Lleida, l'any passat hi va haver 575 accidents amb animals.

El cap de Trànsit dels Mossos a Ponent, Jordi Bastida, ha alertat que en aquests últims dotze mesos ha pujat de manera preocupant el nombre d'accidents provocats per cabirols, que ha passat de 12 el 2014 a 22 el 2015, és a dir, que ha registrat un increment del 83%. Els accidents per cabirol tenen lloc majoritàriament a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran. El responsable del cos policial ha apuntat que la possible causa de l'increment d'accidents per col·lisió amb animals salvatges és el fet que no tenen predadors i que se'n cacen menys dels que crien.