El turisme de la Seu d'Urgell tira endavant. L'Oficina de Turisme de la ciutat va tancar l'any 2015 amb un increment de visitants de l'11%, un percentatge que se suma a la tendència marcada des del 2012. En aquests tres anys l'increment de turistes a la capital de l'Alt Urgell ha estat del 35%.

Segons han informat els responsables de l'oficina, durant el 2015 un total de 19.704 persones van passar per l'Espai Ermengol i van demanar informació turística de la ciutat. Pel que fa als motius de la visita, del total dels 19.704 visitants a l'oficina de turisme urgellenca, el 62,58% ho van fer per sol·licitar informació sobre el centre històric i la catedral. A continuació, el més demanat pels turistes van ser les rutes a peu, els parcs naturals i el Parc del Segre. La informació sobre comerç i la de restaurants han estat les altres dues demandes més sol·licitades pels visitants que durant l'any 2015, que representen el 10,5% i el 18,3%, respectivament, segons ha apuntat l'oficina. El perfil tipus del visitant a la Seu és una persona d'entre 35 i 65 anys i de nacionalitat catalana.

Davant d'aquests resultats, la regidora responsable de Turisme i Promoció Econòmica, Mireia Font, ha apuntat que "estem satisfets, i confiem que el projecte turístic La Seu Medieval, endegat a final del 2015, aportarà un nombre més alt de visitants atrets pel nostre patrimoni històric i cultural".