Els pescadors de l'Alt Urgell i la Cerdanya estrenen nova etapa. Després de molts anys d'intentar-ho, les societats de pesca del territori, amb el lideratge dels consells comarcals, han aconseguit unir tots els vedats de pesca per tal d'oferir un forfet únic que abraçarà tota la conca alta del Segre entre Puigcerdà i Oliana. La unió es podrà posar en pràctica ja a partir del dia 12 de març, inici de la temporada de pesca.

La creació d'aquest espai únic per pescar suposarà un nou al·licient per al turisme esportiu, segons han apuntat membres de les societats locals. Igualment, també ha de beneficiar els aficionats de les societats de pesca del territori, perquè també tindran a l'abast amb un sol tiquet els sis vedats de pesca del Segre i el seu entorn, la qual cosa suposa un parc fluvial de més de 130 quilòmetres, amb també els seus llacs. Tant és així que l'acord no tan sols inclou els cursos del Segre sinó que també els petits estanys que l'alimenten la Cerdanya. L'acord sobre aquest nou parc fluvial esportiu unificat especifica els tipus de pesca que s'hi pot fer, ja sigui de salmònids, de pesca intensiva o de pesca lliure. També estableix quines zones són de pesca amb mort i quines sense mort. El responsable de la Societat de Pesca Riu de l'Ingla de Bellver, Carles Falomí, s'ha mostrat molt content de l'acord: "per a nosaltres això és un gran èxit per unificar tota la zona i poder donar un nou avantatge tant als socis com als que vinguin de fora". En aquest sentit, el pescador de Bellver ha remarcat que "els que vinguin aquí podran gaudir d'un conjunt amb llacs, zona de pesca controlada i de l'intensiu del pantà d'Oliana; d'aquesta manera podran conèixer a través de la pesca no un sol espai, sinó Puigcerdà, els llacs i l'Alt Urgell fins a Oliana..."

La Generalitat i la Federació Catalana de Pesca ja han aprovat l'acord, de manera que ara ja es posarà en pràctica en els pròxims dies.