L'equip de govern de l'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat recentment la partida pressupostària per a la segona fase de les obres de l'aparcament municipal del Museu Cerdà.

Segons l'alcalde de la vila, Albert Piñeira, l'execució d'aquestes obres permetrà pavimentar el pati inferior del centre museístic, el qual està situat a la mateixa altura que la darrera planta de l'aparcament. Gràcies a aquestes reformes, l'espai d'estacionament de vehicles tindrà una cinquantena de places gratuïtes més, que se sumaran a les 200 de què disposa actualment.

A part de pavimentar el pati del Museu, la segona fase de les obres servirà per facilitar l'accés dels vehicles al vial esquerre del pàrquing, construir una rampa per a persones amb problemes de mobilitat que enllaci la zona d'aparcament amb el tanatori, reforçar els murs, i dur a terme la istal·lació elèctrica, que ha quedat pendent.

Segons el consistori, les obres començaran després del dimarts 3 de maig, ja que és el dia en què finalitza el període d'exposició pública. Els costos d'aquesta segona fase pugen fins a 90.000 euros, aproximadament.

Una inversió d'1,3 milions

La construcció de la totalitat de l'equipament tindrà un cost final d'1,3 milions, que l'Ajuntament de Puigcerdà ha finançat amb fons propis. Aquesta xifra ha ultrapassat en gairebé 200.000 euros les despeses previstes per l'equip de govern municipal l'agost del 2014, quan es va anunciar el projecte.

El pàrquing es va inaugurar el 6 de març d'aquest any. El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assistir a l'acte.