El músic, investigador i divulgador del folklore català Artur Blasco i Giné (Barcelona, 1933), membre del grup El Pont d'Arcalís i ànima de la Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel, ha estat guar-donat amb el Premi Recercat d'Investigador 2016, ex aequo amb mossèn Antoni Pladevall i Font. Els premis Recercat, organitzats per l'Institut Ramon Muntaner, tenen com a objectiu el reconeixement de persones i entitats que han tingut un paper destacat en l'àmbit de la recerca local a Catalunya.

La candidatura d'Artur Blasco, promoguda de manera conjunta per la Societat Andorrana de Ciències i l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell (IECAU), ha tingut el suport de més de 70 entitats i institucions d'arreu dels territoris de parla i cultura catalana.

Blasco ha dedicat la major part de la seva vida a la recollida sistemàtica de la cançó de tradició oral al Pirineu. L'acte de lliurament dels premis, que serà presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, se celebrarà el dissabte 30 d'abril a dos quarts de dues al Teatre Romà de Vic.