La Cerdanya convoca el festival de senderisme amb rutes poc conegudes

El Cerdanya Happy Walking proposa itineraris de descoberta i temàtics amb ioga i història

Una excursió del Cerdanya Happy Walking | CCC

Una excursió del Cerdanya Happy Walking | CCC / Mquel spa. puigcerdà

Miquel Spa

Miquel Spa

Turisme de Cerdanya ha convocat i obert el període per inscriure’s a una nova edició del festival local de senderisme Cerdanya Happy Walking, en aquesta temporada, que se celebrarà durant quatre dies del sis al nou de juny, el cartell de caminades inclou sortides poc conegudes pel públic general així com de temàtiques amb ioga o història local.

Els organitzadors del festival han programat un cartell de sortides que surten del catàleg tradicional de les excursions més populars de la vall. Es tracta de sis caminades que combinen rutes d’alçada amb paisatges oberts i itineraris locals que recorren racons que sovint tan sols coneixen els veïns. Les sis excursions són: Caminada per la falda de ponent de La Tosa; Connecta’t amb la natura fent senderisme i ioga, amb una sessió que es farà a l’espai del Verger Cerdà de Prullans després d’un itinerari circular fins a la cova d’Anes; Nocturna des de Cap del Rec fins a l’Orri; Els secrets amagats de la Batllia, la qual recorrerà els masos, nuclis i llegendes que farceixen el terme municipal de Bellver; de marxa pel torrent de Montmalús i la serra de Burgar; i descobreix la història i paisatge de la Cerdanya des del Puig de Baltarga, en la qual es visitarà els vestigis que s’hi han trobat de la Guerra Civil i d’un poblat iberoromà. Les sortides del festival es complementen amb un tast de productes locals gràcies a la col·laboració amb els productors agroalimentaris de Cerdanya agrupats en l’ens Agroalimentària Cerdanya. El preu de les excursions és de quinze euros i l’organització ha inclòs, amb l’aplicatiu ja actiu a través del web de Cerdanya Turisme, un forfet per a totes les sortides a un preu de 60 euros.

Taula de Camins

El Cerdanya Happy Walking és una iniciativa de la taula de treball de Camins de Cerdanya que compta amb el suport de Turisme Cerdanya, el Consell Comarcal i la col·laboració de la Diputació de Girona, IDAPA, Ajuntament de Puigcerdà, Parc Natural del Cadí Moixeró, Camí dels Bons Homes, Pirineus-Catalunya, Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona i Ara Lleida.