La vintena edició de la Fira Ramadera de Puigcerdà, que es va celebrar ahir de deu del matí a dotze del migdia en el descampat del polígon industrial, va reunir aproximadament un centenar de caps de bestiar (cavalls, vaques i un ramat d'ovelles ripolleses) provinents de granges d'arreu de la Cerdanya. Tot i que el temps no acompanyava -el cel va estar encapotat i el vent va ser fred durant tot el matí-, força visitants, entre els quals hi havia veïns de Puigcerdà i de la comarca, famílies de sortida de cap de setmana i alguns turistes francesos van acostar-se al recinte del descampat per veure els concursos de bestiar.

Després de passejar els seus cavalls per la zona tancada amb cintes de plàstic, els propietaris van escoltar el veredicte del jurat, que va valorar les característiques físiques i estètiques de les bèsties. Les vaques i les ovelles no van desfilar per l'escenari de la fira per les dificultats a l'hora de fer-les sortir i entrar als corrals.

Pel que fa a la categoria de sobranyes (eugues d'entre un i dos anys d'edat), el guanyador va ser Jordi Formentí, de Talltorta, mentre que el podi en la categoria de sobranys (mascles de la mateixa edat), el van encapçalar els de la Maria de Ca la Renda, de Talló. En els parlaments, el jurat va destacar l'alta qualitat dels cavalls que es van presentar al concurs i va lloar el treball de les granges de la comarca.