Al Pirineu es dóna una problemàtica semblant a la de la manca de sorra que cada any les llevantades provoquen a les platges del litoral. Per a les valls de la serralada, però, no hi ha inversió possible. Les últimes tempestes han agreujat l'estat de la pista forestal que connecta Pi, al terme de Bellver, amb la seva muntanya, malmesa ja la tardor passada. Ja són una dotzena els trams amb esllavissades, algunes de les quals s'han emportat tot el camí.

L'Ajuntament de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Pi ha trucat a les portes de les administracions per mirar de trobar una solució i tan sols ha aconseguit un primer compromís del departament d'Agricultura per obtenir uns 6.000 euros, quantitat insuficient per començar la restauració del camí, segons l'alcalde pedani, Cèsar Muñoz. L'Ajuntament té dos possibles plans de restauració. Un de provisional que permeti recuperar com a mínim l'accés per tal que els ramaders puguin tornar als prats pel camí principal, amb un pressupost de 60.000 euros. I un altre de més ambiciós que preveu la construcció de murs on el riu s'ha emportat el camí.

Aquesta opció té un pressupost d'uns 150.000 euros. Pi, però, no disposa de diners ni d'ajudes per a l'un ni per a l'altre: "el problema és que no ho podem finançar, avui no hi ha cap administració que s'hi vulgui implicar, et diuen que la situació és la que és i que és un mal moment per invertir en un lloc on no hi ha cap nucli habitat, activitat turística o refugi, per bé que hi ha el del Gónec, que no ofereix cap servei".

Cèsar Muñoz ha explicat que amb la possible primera ajuda del departament d'Agricultura i un romanent d'una ajuda que ja han rebut per refer una conducció també malmesa podran començar a fer alguna cosa per, si més no, recuperar l'accés a la pedrera, a l'inici de la vall. L'alcalde ha considerat, però, que per poder arribar a l'àrea recreativa de l'Agre i el refugi encara passaran com a mínim dos anys més.