Els responsables de la Biblioteca Comtat de Cerdanya van treballar per tornar a la normalitat l'entorn de l'estany, que tot just havia inaugurat temporada divendres 1. "Diumenge vam reobrir, però va costar arrencar; els primers dies van venir menys usuaris del que és habitual", va explicar la jove universitària Andrea Gómez. Gómez és qui fins al proper 31 d'agost atendrà els usuaris de la 20a edició del Bibliollac, situat al parc Shierbeck. "A mesura que han passat els dies, la gent ha anat tornant a venir, i ara ja hi ha força moviment", va dir.

A mitja setmana, els usuaris havien tornat a ocupar les taules i els voltants del quiosc que gestiona la biblioteca. "El Bibliollac aprofita l'entorn per afavorir la lectura a l'aire lliure, de grans i de petits", va indicar també Maria Àngels Terrones, que n'és la directora. Els infants en gaudeixen perquè "poden jugar, estar a la gespa, i lligar la idea de les vacances amb els llibres", va afegir.

Durant l'estiu, a més de permetre la lectura a l'exterior, amb llibres, revistes i diaris, també s'hi organitzen activitats per als més petits, la primera de les quals va ser aquest divendres, i hi ha préstec.

Altres activitats per als nens estan previstes per als migdies de divendres 22 de juliol i divendres 5 i 19 d'agost. S'hi explicaran contes i hi haurà animació.

Lectura i lleure

D'entre les tasques que pot fer la canalla, hi ha qui opta pels deures d'estiu. "També tenim llibres d'una mica de tot, i els és fàcil trobar el que els és més entretingut", va dir Gómez. El Bibliollac obre de dimarts a diumenge, d'11 del matí a 1 de la tarda, fins a les 2 si és dissabte, diumenge o festiu; i de 4 a 8 del vespre.