El bisbat d'Urgell ha valorat molt satisfactòriament la restauració que s'ha aplicat als Beatus d'Urgell, un manuscrit amb el comentari de l'Apocalipsi del monjo Beat de Liébana escrit al final del segle X. Els responsables del bisbat han qualificat de molt bona la intervenció de conservació i restauració feta sobre el document i han anunciat la intenció de museïtzar aquesta i altres peces clau del seu fons: la casulla de sant Ermengol datada al segle X, el sarcòfag policromat de fusta del segle XVII, també vinculat a la figura del sant-bisbe, la butlla del papa Silvestre II, de l'any 1001, i el retaule renaixentista de la Pietat, del segle XVI entre d'altres.

El Beatus, que conté un gran nombre d'il·lustracions, és un volum enigmàtic perquè no té cap indicació sobre el seu origen, qui el va encarregar, qui en va ser l'escrivà o el miniaturista. Així, els responsables del bisbat han apuntat que "per l'estil i les característiques de les imatges, els especialistes el vinculen amb la tradició dels beatus mossàrabs il·lustrats de l'antic regne de Lleó. És un dels 24 manuscrits del Beat de Liébana conservats al món".

A fi i efecte de fer més gran el Museu Diocesà, el bisbat també ha anunciat la compra de cal Roger, situat al carrer Canonges, "per ampliar i millorar l'equipament museístic". Segons han apuntat responsables del bisbat, "ara es treballa en la fase de projecte i reflexió pel que fa a la museologia; es tracta, doncs, d'un projecte que es durà a terme llarg termini, que pretén posar en valor la col·lecció del Museu Diocesà i la catedral d'Urgell en el seu conjunt".