Puigcerdà reformarà la plaça de Barcelona, un dels espais clau de la distribució de trànsit i vianants del nucli antic, que amb la remodelació urbanística de les places de Santa Maria i els Herois havia quedat desfasada.

L'Ajuntament té sobre la taula un projecte de remodelació que planteja, d'una banda, mantenir la plaça com a rotonda clau en l'accés rodat al centre i, de l'altra, convertir-la en la nova entrada a l'illa de vianants. Així, la nova plaça de Barcelona guanyarà espai per a vianants amb voreres amples que connectin els carrers que vénen de l'estany amb l'illa de vianants tot unint dues de les zones de passeig més importants de la vila. Per això també es crearà un entorn més humà amb arbres al voltant que eliminaran l'actual concepte de plaça dura i una font ornamental al centre del giratori.

Amb aquesta actuació, el consistori treballa amb la voluntat que el vial del davant de l'edifici senyorial del Casino Ceretà guanyi visibilitat i esdevingui l'entrada natural al passeig pel centre comercial. En aquesta línia, l'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha apuntat que "es podrà visualitzar que la plaça serà la nova entrada de tot el centre històric i comercial".

Les obres tindran un termini d'execució d'uns tres mesos i s'iniciaran just tancada la pròxima temporada turística d'hivern, cap al mes d'abril. D'aquesta manera, el nou espai urbà estaria enllestit en l'estrena de la campanya d'estiu de l'any que ve. Durant aquesta tardor i hivern l'Ajuntament procedirà a tramitar les fases de concurs i licitació del projecte a fi d'accelerar-ne l'execució. L'actuació té un pressupost inicial estimat de 325.000 euros, una part del qual el consistori la treurà de l'última subvenció de 400.000 euros rebuda per part del departament d'Indústria i Treball.

La reforma de la plaça de Barcelona permetrà eixamplar una anella més el nou centre urbà de la capital cerdana, després que al principi d'aquesta dècada es van reurbanitzar les places de Santa Maria, els Herois, la de l'Ajuntament, la Cabrinetty, que és l'antiga plaça Major, i el passeig 10 d'Abril. Amb aquesta gran actuació, Puigcerdà va optar per treure els vehicles del centre i destinar els espais centrals als vianants. La nova plaça de Barcelona s'integrarà en aquest nou centre reurbanitzat.