Puigcerdà tornarà a col·locar el rètol d'obres a la rambla de Josep Maria Martí en els pròxims dies per finalitzar el projecte de renovació d'aquest vial de passeig i circulació dins la primera anella de trànsit al voltant del nucli antic. L'Ajuntament ha anunciat l'inici de la segona fase d'obres, la qual cosa permetrà deixar la rambla a punt per a les imminents obres de la plaça de Barcelona adjacent.

La nova fase d'obres a la rambla de Josep Maria Martí, que connecta la plaça de Barcelona amb la del Call i la part superior del car-rer Major, consistirà en la renovació de l'enllosat del tram més pròxim al carrer Major. Fa uns mesos el consistori ja va renovar el tram oposat, i en les últimes setmanes ha renovat també la vorera principal del carrer Major en la seva confluència amb la rambla. És una cruïlla important en els circuits de comunicació del nucli històric perquè hi coincideixen el trànsit a peu i rodat, ja que, d'una banda, es tracta d'una de les vies principals d'evacuació per als vehicles del nucli antic i, d'altra banda, dóna accés a l'aparcament subterrani de pagament del centre.

El consistori treballa amb la previsió de poder finalitzar la remodelació de la rambla abans de la campanya turística de l'estiu i, per tant, abans també del mes de setembre, quan aixecarà la plaça de Barcelona per reurbanitzar-la i convertir-la en una nova porta d'entrada a l'illa de vianants. Així doncs, a la tardor el trànsit es veurà menys condicionat i el consistori podrà redireccionar els vehicles cap a la rambla o al carrer de Cadí. El projecte de remodelació de la rambla de Josep Maria Martí té un pressupost de 20.000 euros.