En les darreres setmanes el debat polític a la Seu d'Urgell s'ha encès arran de les intervencions fetes pels Mossos d'Esquadra per fer declarar un regidor del PSC, a l'oposició, i internautes particulars al voltant de crítiques a l'Ajuntament fetes a través de Facebook, segons han denunciat els mateixos afectats. Fonts de l'Ajuntament, per la seva banda, han negat rotundament que ni l'ens municipal ni el partit de l'equip de govern hagin interposat cap denúncia i s'han desmarcat de la polèmica.

El cap del PSC de la Seu, Òscar Ordeig, ha explicat que «els Mossos estan cridant persones que en alguna ocasió han fet crítiques, ja sigui en públic o en privat, a l'alcalde, la qual cosa sembla que ve d'un perfíl a Facebook que és molt crític amb la gestió municipal». Ordeig ha explicat que els Mossos d'Esquadra havien cridat a declarar el regidor del grup municipal de Compromís per la Seu Toni Nadal «per saber si havia criticat l'alcalde o si tenia Facebook, la qual cosa ens sembla intolerable, una manipulació i pressió indigna... nosaltres si fem una crítica, la fem a través d'una nota de premsa amb respecte, i crec que qualsevol ciutadà pot criticar els polítics o qui sigui, trobo molt greu que s'estigui citant els ciutadans sense cap mena de prova, és lamentable». El portaveu del PSC i diputat al Parlament ha remarcat que ell no es creu que l'Ajuntament no estigui al darrere de les denúncies que han motivat els interrogatoris de la policia: «ens coneixem tots... el que estan fent és buscar informació de tothom qui els critica». L'afer de les denúncies i els inter-rogatoris ja va ser motiu de debat en una junta de govern de l'Ajuntament, en què l'equip de govern municipal ja va negar haver interposat cap denúncia. En aquesta reunió, els membres de l'equip de govern van explicar que l'única denúncia que han interposat és contra el diari El Triangle per informacions sense, al seu parer, cap fonament real. En aquest sentit, Ordeig ha considerat que la investigació estaria involucrant més gent aprofitant la denúncia contra aquest mitjà de comunicació.

Per la seva banda, el jove de la Seu Tomàs Boeto ha coincidit en la denúncia que el cos dels Mossos està investigant altres perfils de xarxes socials com ara Instagram per crítiques dures que fins i tot haurien sobrepassat la línia del respecte sobre la política municipal. Boeto ha explicat que els agents han citat a la comissaria joves del seu entorn però que no tenen constància de qui ha interposat les denúncies que han activat la investigació. El jove internauta alturgellenc ha lamentat que s'hagi instal·lat a la ciutat una percepeció d'intimidació que coarta la llibertat. Boeto ha emfatitzat que «hem d'alçar la veu contra les denúncies als jutjats quan s'utilitza la policia de tots per intimidar, per fer callar les veus discrepants. El silenci ens fa còmplices. La història ens ha ensenyat que mirar cap a un altre costat quan es vulneren drets fonamentals no ens porta res de bo».