El projecte dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus per a l'any 2022 va passar després a ser per al 2026 i ara per al 2030, segons va acordar divendres la Taula de Treball Permanent de la candidatura. Tot i el nou ajornament, la Cerdanya i el Berguedà mantenen la seva aposta ferma per ser un projecte de territori, segons va remarcar el president del Consell, alcalde d'Alp i membre de la taula, Ramon Moliner. El representant cerdà a la candidatura va avançar que, a més, ara es veu més fàcil assolir el repte perquè el Comitè Olímpic Internacional ha rebaixat alguns requisits, com ara l'obligació de tenir certes instal·lacions que els Pirineus no tenen.

Moliner va argumentar que, si bé el 2026 no està descartat perquè no hi ha una candidatura definida, «sembla, per als circuits normals, que és bo apuntar el 30. Ja des d'abans, això fa tenir bones sensacions al territori, però ara totes les parts hem confirmat el nostre compromís amb el projecte». Ramon Moliner va apuntar que, amb els nous requisits del COI, «si abans es veia possible, ara encara més perquè anteriorment totes les instal·lacions havien d'estar en un entorn proper, i això feia que instal·lacions com les de bobsleigh o esqueleton, que són costoses i després poden quedar abandonades, ara es poden fer en llocs on n'hi hagi, com ara Suïssa».

Moliner va garantir el suport a llarg termini de les institucions de la Cerdanya, més enllà de qui governi el Consell o els ajuntaments, perquè «és un d'aquells projectes que superen les persones, són del territori».