"Els llibres han de tocar els cors dels lectors, perquè si no hi ha un vincle emocional serà un fracàs i una pèrdua de temps", afirma l'escriptor britànic. L'autor d''Els pilars de la terra' publica la seva última novel·la, 'La caiguda dels gegants', amb la qual comença la trilogia The Century, en la qual aborda la història del segle XX.

Follett ha presentat a Madrid la primera part de la sèrie, emmarcada en els esdeveniments de la Primera Guerra Mundial i la Revolució Russa. L'autor ha assenyalat que va pensar en aquesta etapa de la història perquè va suposar un període "d'allò més violent i dramàtic per a la raça humana, en què, tot i això, molts grups van aconseguir la igualtat, com és el cas de les dones".

Segons indica, amb aquesta novel·la pretén que els lectors entenguin coses com "per què va passar la Segona Guerra Mundial, com les dones van aconseguir el vot quan ningú les volia en el poder i com la Revolució Russa va ser una falsa flama". Aquest llibre és, doncs, "la història dels lectors i també la de la meva família", ha dit l'escriptor.

Tot i el seu conegut suport als laboristes -la seva dona, Barbara Follett, ha estat representant laborista al parlament durant diversos anys-, afirma que els seus ideals "no afecten" el que escriu, tot i que "sí es veuen els valors subjacents". En aquest sentit, assenyala que "no es pot escriure una novel·la des d'un punt polític i abarcar-ho tot".

Per escriure aquest relat, explica que va haver de ser "més cautelós i investigar més". Això no va passar quan l'autor va escriure 'Els pilars de la terra' o 'Un món sense fi', ja que, segons indica, "no se sap gaire de l'edat mitjana en comparació del segle XX". Així, en la preparació d'aquest llibre, l'autor ha hagut de descobrir el que en realitat van fer els ministres i mandataris, perquè "tothom sabia on era".

La batalla del Somme, ocorreguda al nord de França el 1916, i en què les forces britàniques i franceses van intentar trencar les línies alemanyes, ha estat un dels passatges amb els quals l'escriptor més ha gaudit. "Espero que el lector comprengui la batalla i senti empatia cap als dos bàndols", ha assenyalat sobre aquest succés, que va causar prop d'un milió de baixes.