El cineasta gironí Isaki Lacuesta, recentment guardonat amb el Premi Nacional de Cultura de Cinema, ha ideat l'espot promocional de la 15a Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà a la capital del Bages del 8 a l´11 de novembre. El vídeo, de 20 segons de durada, compta amb música de la processó de Verges d´aquest any, gravada en directe pel mateix Lacuesta.

Artista convidat d´aquest any a la Fira, el cineasta gironí ha apostat en aquesta peça per emfasitzar la connexió existent entre la tradició i la creació contemporània, amb una proposta protagonitzada per Ivan Telefúnkez, membre de Don Simon i Telefunken, i músic col·laborador de Pascal Comelade i Pau Riba, amb qui actuarà a la Fira d´enguany.

Lacuesta serà el protagonista de quatre accions artístiques a la 15ª Fira Mediterrània de Manresa, amb la transmissió intergeneracional com a leitmotiv principal. Entre aquestes accions destaca l´espectacle de clausura de la Fira a la Plaça Major: una proposta que fusiona teatre de carrer amb projeccions audiovisuals de gran format i que -com l´espot- reflexiona entre d´altres al voltant de la Dansa de la Mort de Verges. O la videoinstal·lació Traços/Traces, que es podrà veure per primer cop a Catalunya i que -amb quatre grans pantalles de videoprojecció- posa en diàleg artistes tant importants com Tàpies, Miguel Poveda, Palau i Fabre o Ferran Adrià, entre molts altres.