El temps va fer la guitza, dissabte a la nit, al segon i últim concert del cicle estiuenc Vesprades Sota l'Alzina d'enguany. La pluja que va caure durant la tarda va obligar l'organització a traslladar l'acte al Centre Cultural de Fonollosa. Així ho va explicar Eloi Hernández, membre de la Comissió de les Vesprades, abans de l'inici de l'actuació: "serà una Vesprada estranya, però no és culpa de ningú. La connexió elèctrica estava molla i era perillós fer-ho a l'alzina. Demanen disculpes al públic, perquè aquí dins no hi podem posar cadires".

El contratemps no va impedir que, als voltants de les deu de la nit, es pengessin els cartells d'entrades exhaurides (unes 450); un cop més, es confirmava l'èxit i la consolidació d'aquesta proposta nascuda a Fonollosa l'any 2007. I mentre els assistents encara sopaven uns entrepans al recinte habilitat a l'aire lliure, a l'interior del Centre Cultural els teloners Nuri Total iniciaven el concert.

Sense l'entorn natural de la impressionat alzina centenària del Mas Querol, les Vesprades van perdre la seva essència i frescor (la temperatura sota teulada era elevada). No obstant això, Nuri Total -formació seleccionada dins la mostra d'artistes Aglà- es va conformar penjant, damunt de l'escenari, un dibuix d'una alzina. La curiosa proposta musical, amb intervencions de claqué i aires de clown inclosa, d'aquest grup amateur, hereu d'una mena de barreja entre Albert Pla i Anna Roig, va divertir els espectadors.

A continuació, el cap de cartell de les Vesprades d'enguany, Els Catarres, van entrar en escena amb alegria. Tanmateix, els problemes tècnics van tallar, més d'una vegada, el ritme d'un concert que va quedar deslluït. El trio d'Aiguafreda va presentar els temes del nou disc Postals, amb un directe que estava reforçat per la incorporació de bateria i vents. La mediàtica Rock&roll (cançó de l'estiu a TV3) va obrir el repertori, en el qual també van sonar noves peces com Tokio, Vull estar amb tu, Camp d'Oliveres i Seguirem lluitant, i algunes d'antigues, com, per suposat, Jenifer.