La literatura és el plat fort de les propostes d'Alba Editorial per Sant Jordi, amb cinc textos narratius entre els deu títols que formen el seu catàleg per la festa del llibre. La firma barcelonina, pertanyent, com Regió7, al grup Editorial Prensa Ibérica, també se centra en el públic infantil i juvenil.

Un dels trets distintius de la casa són els grans autors del segle XIX. Si a principi de curs Alba va publicar una nova edició de Los hermanos Karamazov, una de les obres culminants de Dostoievski i de les lletres russes, per Sant Jordi apareixen dues novetats menys conegudes però no per això de menys interès. D'una banda, Dickens; de l'altra, la gran de les germanes Brontë, Charlotte.

L'humorista que s'amagava rere el pseudònim de William Caswall va obtenir un èxit remarcable el 1837 amb Estampas de señoritas, un text que Dickens, acusant-lo de misogínia, va replicar l'any següent amb l'anònim Estampas de caballeretes. El 1840, amb motiu de l'enllaç matrimonial de la reina Victòria, Dickens va publicar Estampas de parejitas, on expressava la sarcàstica preocupació per la superpoblació que el casament monàrquic podia comportar. El profesor de Brontë tracta la història de Williams Crimsworth, un home que deixa enrere l'ambient opressiu de la família i s'obre camí a Brussel·les, on obté plaça de professor en un internat. Allí trobarà l'admiració i les atencions de dues dones, l'astuta directora i una òrfena que, com ell, vol sortir de la pobresa.