El Passeig de Manresa acollirà aquest Sant Jordi una nova edició del Llibre Gegant, que podran escriure de manera col·lectiva totes les persones que ho desitgin i que s´apropin a la parada que compartiran Diesa, el CNL Montserrat i Regió7. El llibre l´inaugurarà, a les 11.45 del matí, el recent escollit president d´Òmnium Bages, Jordi Corrons. A partir de llavors, restarà obert per tal que tothom qui ho vulgui pugui continuar la història.

A més, al llarg de tota la jornada hi haurà diferents activitats a la parada: a les 12, actuació de Bob i el Lladre; a les 5 de la tarda, les Cuineres del Bages oferiran una degustació de xarrup de xocolata a tots els coautors del Llibre Gegant; i a les 6, és previst que hi escrigui l´autor Llorenç Capdevila.

El dia de Sant Jordi també es donarà el tret de sortida al concurs infantil de dibuix de Quin Passeig. Tots els nens podran recollir la seva làmina per començar a preparar el seu dibuix.

Fira d´intercanvi de llibres en català

El Centre de Normalització Lingüística Montserrat, amb la col·laboració de Diesa Restauració i el suport de Regió7 i Òmnium Bages, tornen a impulsar aquest Sant Jordi una iniciativa que pretén facilitar a tothom l´accés a la lectura en català i allargar la vida dels llibres que tenim a casa i ja hem llegit. Es tracta de la segona edició de la fira d´intercanvi de llibres en català, que es farà durant tot el dia de Sant Jordi a la parada del CNL Montserrat al Passeig. Per participar-hi, cal portar aquells llibres que vulguem intercanviar, abans del dia 22 d´abril, als punts de recollida d´Òmnium Bages, Regió7, CNL Montserrat i els establiments de Diesa Òscar, Passeig i Cibus. Per cada llibre que es porti s´obtindrà un val d´intercanvi que servirà per triar un nou llibre, el dia de Sant Jordi.

L´experiència es va estrenar amb molt bona acollida per Sant Jordi de l´any passat, i s´espera que enguany tornin a ser moltes les persones que aprofitin aquesta ocasió per accedir a nous llibres a un cost zero. L´únic requisit és que els llibres que es portin per intercanviar estiguin en bon estat i siguin en català.