El Festival de teatre de petit format Apell de Manresa inicia aquest divendres la segona edició amb la incorporació d'un espai nou, el pati de la palmera de l'Agrupament Escolta Cardenal Lluch, i la inclusió en el programa d'espectacles per al públic infantil. El certamen oferirà set propostes escèniques fins el 19 de juliol, amb el carrer del Balç com a epicentre.

El muntatge inaugural tindrà lloc aquest divendres amb el títol Oblid'Art, un espectacle itinerant amb dues parts. La primera començarà al Casino (19 h) i la segona anirà del número 11 del carrer Sant Miquel fins al Balç. La peça tracta de la memòria de la històrica de la ciutat.

L'esmentat pati de la Palmera acollirà dos espectacles infantils al llarg del cap de setmana. Dissabte (20 h) serà el torn de Mitja i Mitjoneta; i diumenge (20 h), d'Encontats de conèixer, amb la companyia deParranda.

La segona tongada de produccions anirà del divendres 17 al diumenge 19. Obrirà la sèrie el Monòleg del perdó, en què dos actors combinen contes d'Andersen amb històries de l'oest americà. La cita és per al divendres (21 h), al Balç.

El dissabte 18 es faran dos actes. A les 20 h, a la Palmera, Contes de la companyia Sgratta per a nens i nenes. Una hora més tard, al carrer del Balç, el monòleg Edmundo i Elvira i cuidao! El perro, sobre la relació entre els gossos i les persones. L'endemà diumenge (20 h), Dani Mares i Miguel Espejo interpretaran sengles monòlegs dins el xou Soy un señor soy un truhán.

Les entrades valen 8 euros i es poden adquirir al teatre Kursaal. Cada funció té un aforament d'entre 30 i 50 espectadors. L'organització és de l'entitat Entorn Produccions, en col·laboració amb JG Esdeveniments.