Són un total de 5.146 persones de més de 18 anys les que han signat el manifest "Una ciutat de cine amb cinema", que reclama que Igualada recuperi les projeccions de cinema comercial que va perdre amb el tancament del Kursal, el 16 de gener del 2014. La campanya la va posar en marxa l'Ateneu Igualadí, amb la col·laboració d'Igualada Comerç, ja que l'entitat té un projecte, xifrat en 250.000 euros, que consisteix en reconvertir l'auditori en una sala de 150 localitats. Amb l'aval de les signatures, l'Ateneu ha fet públic que "seguirem treballant per tirar endavant el projecte buscant aliances i suports per fer-lo possible".

La recollida de signatures es va iniciar el dia de Sant Jordi i va comptar amb la participació de l'actriu igualadina Lloll Bertran, que va fer la lectura del manifest a l'estand de l'Ateneu. A més, la campanya també ha estat present a la darrera edició del Rec.O i a la fira multisectorial FirAnoia, on es va tancar aquest tram de difusió del projecte de recuperació de les projeccions de cinema.

La presidenta de l'Ateneu Igualadí, Mireia Claret, assenyala que calia fer balanç de la campanya de recollida de signatures, "que ens ha demostrat que tenim suport, que no estem sols, i que hi ha necessitat i ganes de recuperar el cinema a Igualada". La xifra de més de 5.000 signatures recollida assegura que és prou significativa, com per "tenir ganes i força per continuar i fer realitat el projecte". Considera "molt interessant" la pedagogia que s'ha fet per explicar que "els igualadins que volen anar al cinema han d'agafar el cotxe, quan creiem que sobretot la gent gran i els joves hi han de poder anar a peu".