"Ocho apellidos catalanes", la seqüela de la pel·lícula espanyola més taquillera de la història, "Ocho apellidos vascos", s'ha convertit en la millor estrena espanyola de l'any amb els 260.000 espectadors que van acudir ahir a les sales per veure-la.

Dirigida per Emilio Martínez Lázaro i protagonitzada de nou per Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde i Carmen Machi, la cinta es va fer el dia de la seva estrena amb el 75 % de la taquilla, segons les dades facilitades per la consultora de recaptació Rentrak Spain en el seu compte oficial de Twitter.

Segueix així els passos de la seva antecessora, que el seu primer cap de setmana en pantalla, del 14 al 16 de març de l'any passat, es va erigir com l'estrena més vista d'Espanya i el vuitè del món, amb una recaptació de 2,7 milions d'euros, i des d'aleshores ha fet una caixa de 56 milions amb els seus 9,5 milions d'espectadors.

La comèdia dels tòpics regionals, traslladada ara a una Catalunya independent, repeteix la parella de guionistes formada per Borja Cobeaga i Diego San José i compta amb les incorporacions de Berto Romero, Rosa Maria Sardà i Belén Cuesta.