La Innocentada de la bacallanera

La 59a edició de la farsa posarà en escena un text de Joan Barbé que es basa en els fets històrics de la crema del paper segellat · La manresana Agustina és el nexe entre francesos napoleònics, anglesos flegmàtics i espanyols borbònics

31.12.2015 | 07:43

Per una banda, els francesos invasors comandats per Napoleó. Per altra banda, la decadent monarquia borbònica enredant tant com pot la troca. I els anglesos, amb flegma, mirant què poden arreplegar en tot el merder. Amb tot aquest panorama, el 1808, la irreductible Manresa es resisteix als desitjos de l'invasor, i la bacallanera Agustina (un nom que remet a una heroïna d'Aragó) fa el treball d'espia per no perdre la pista a una corona que tothom vol.

1808, crònica del paper socarrimat és el títol de la 59a edició de la Innocentada de Manresa, que es posarà en escena al teatre Conservatori els dies 15, 16, 17, 22, 23 i 24 de gener. El text, obra de Joan Barbé, va guanyar el 8è concurs de guions i es basa en un fet històric: la crema del paper segellat per rebutjar el govern francès. Ara bé, entremig de les situacions amb rerefons històric d'aquesta obra coral hi ha una trama vodevilesca: un triangle amorós entre la bacallanera (que interpretarà Maribel Montardit), el francès general Schwartz i l'anglès duc de Wellington.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema