La Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) acollirà avui (11 h) la segona Trobada Fiddle per a estudiants de corda fregada d'escoles de música d'arreu de Catalunya. És previst que hi participin més de 500 alumnes, de més de 8 anys, i que pertanyen a tots els nivells de 28 escoles de música d'arreu de Catalunya. D'entre les escoles participants, n'hi ha set de la Catalunya Central: Igualada, Manresa, Sallent, Sant Vicenç de Castellet, Súria, Olesa de Montserrat i la Seu d'Urgell.

A més a més, la Sala Oval presentarà un ple total, ja que s'han venut totes les entrades de l'espectacle de manera anticipada, al preu de 3 euros. L'esdeveniment consistirà en un assaig-concert conduït pel violinista Oriol Saña acompanyat pel grup convidat, aupaQuartet, amb la proposta del tema Le Grand Funk, juntament amb els professors Darol Anger, Casey Driessen i Jason Anick. És organitzat per l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM) i l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Abans de l'encontre, el dia 14 de novembre es va fer una sessió informativa i pràctica amb l'instrument adreçada a tot el professorat que participarà amb els seus alumnes a la Trobada Fiddle. Aquesta sessió tenia l'objectiu de preparar el material per tal que entenguessin la dinàmica de l'assaig-concert, que és totalment diferent d'un concert convencional. L'activitat s'emmarca en el Barcelona Fiddle Congress, que es va iniciar dijous i es clourà demà, a l'Esmuc. Té per objectiu tornar a crear un espai per compartir i debatre coneixements en l'àmbit de la corda fregada de tradició no clàssica.