Va néixer a California, de pare franco-espanyol i de mare germano-japonesa, va estudiar arts plàstiques a Montreal i fa més de sis anys que viu a Barcelona, on ha composat els seus tres discos: God Is My Bike, Spaces i You´re the Waves. La seva música sona a les ràdios de França, el Japó i els Estats Units. Evolució és una paraula clau per a Maïa Vidal, veu emergent de l´electro-pop, que demà actuarà a Sant Fruitós, encetant la programació cultural de primavera a la població.

Maïa Vidal va començar a estudiar música de petita i d´adolescent va tenir una banda de punk amb les amigues. «Quan vaig arribar a Barcelona, vaig fer petits concerts en bars amb un gorro de llop i l´acordió: feia versions de cançons punk», recorda. El següent pas van ser els discos: el primer més acústic, amb l´acordió, i amb temes molt melancòlics. «També sóc nòmada musical i vaig canviant d´estil». Per això en el segon disc va experimentar, descobrint nous instruments i l´electrònica. En quest tercer ha acabat de jugar: «la meva fita era compondre apagant el cervell, perquè fossin cançons fresques. Quan em vaig obrir a l´univers, el millor va ser que em va donar una història d´amor, i aquesta font d´inspiració no s´acabava mai. Però no em vaig posar a fer cançons d´amor, sinó que van sortir soles».

La cançó d´Estrella Damm

A Catalunya, Maïa Vidal es va donar a conèixer l´estiu passat amb la cançó Our Place, banda sonora del curt Vale, dirigit per Alejandro Amenábar i protagonitzat per Dakota Johnson i Quin Gutiérres per a la campanya d´Estrella Damm. Per ella va ser una «sorpresa» que «la gent la cantés tot l´estiu, sortia la música dels balcons», diu.

Fitxa:

Lloc: Teatre Casal Cultural. Carretera de Vic, 1-3. Sant Fruitós de Bages

Dia: dissabte, a les 22 h.

Intèrprets: Maïa Vidal (veu, teclats i arpa) i Giovanni Cultrera (bateria electronica i sons digitals).

Entrades: 8 euros, anticipades. A la venda a www.kursaal.cat, a l´àrea de Cultura i al Nexe de Sant Fruitós de Bages i al teatre Kursaal de Manresa.