Tot comença quan la mezzosoprano bagenca Mireia Pintó i el seu marit, el pianista Vlasislav Bronevetzky, visiten l'auditori del Convent de Sant Francesc, a Santpedor, i s'enduen "una sorpresa summament agradable. La reconstrucció arquitectònica i també l'acústica són fantàstiques. L'edifici desprèn calidesa". D'aquesta visita en sorgeix la idea "d'aprofitar-ho". I l'Ajuntament de Santpedor, que ja té en marxa la programació d'arts escèniques del cicle.

Convent, entoma la proposta encabint en les propostes de primavera un nou cicle de clàssica que, segons destaca el regidor de Cultura, Agustí Comas, neix "amb propostes d'alt nivell. Hi hem apostat molt fort i esperem que tingui llarg recorregut". La programació, doncs, ja s'enceta aquest dissabte, amb el Cor Infantil Amics de la Unió; i continuarà el dissabte 7 de maig amb un recital del duet Pintó-Bronevetzky.

L'auditori és situat en l'antiga església del convent de Sant Francesc i, segons destaca l'alcalde, Xavier Codina, és "un equipament únic a la comarca, i dels pocs que hi ha a Catalunya amb tan bona acústica". Per això la voluntat és que el Convent es converteixi en "un focus de cultura, amb una oferta de molta qualitat". És en aquesta línia que s'ha encetat el cicle de música clàssica, que s'inicia a la primavera, però que també podria tenir continuïtat a la tardor. Pintó, que també és directora artística del Festival de Música Clàssica de Sant Fruitós, assenyala que l'important és que les propostes no coincideixin de dates, "perquè, en aquest territori, de música clàssica no anem tan ben servits".

En aquesta nova proposta s'hi ha implicat també l'associació d'empresaris locals APAES, que, com la mezzosoprano, aposta per aconseguir que d'aquest cicle de clàssica "se'n senti partícip tot el poble", diu el president, Josep Ferrer. L'Ajuntament ha fet seva la idea i crearà una comissió amb entitats musicals, comerços... de cara a dinamitzar l'auditori.