El Centre de Normalització Lingüística Montserrat de Manresa ha posat en marxa una nova edició del programa Voluntariat per la llengua amb 40 noves parelles lingüístiques, una iniciativa que posa en contacte persones catalanoparlants amb d'altres que no tenen aquesta llengua com a opció principal però que la volen aprendre.

Les parelles s'han format amb manresans i bagencs procedents d'indrets com el Marroc, Ruanda, Bulgària, el Brasil, Holanda, Colòmbia, Armènia i Mèxic, entre altres destins. Un altre aspecte destacat del nou curs és el fet que hi ha 23 parelles d'edicions anteriors que continuen en actiu, com la que formen la Marianna, de Rússia, i la Montse. Entre elles, segons van manifestar en l'acte inaugural del programa, s'ha establert molt més que un vincle d'aprenentatge.

El Voluntariat per la llengua va néixer el 2003 i, des d'aleshores, s'han format més de 100.000 parelles arreu de Catalunya. Tothom qui hi estigui interessat pot afegir-s'hi al web www.vxl.cat o adreçant-se al Centre (c. Jaume I, 8).