"Al meu país, la pluja no sap ploure", canta Raimon. El cantautor de Xàtiva té més raó que un sant. Si bé es cert que mai no plou a gust de tothom (per als pagesos, les precipitacions que ahir van regar bona part del país deuen ser un bé de Déu), els floristes i llibreters berguedans van haver d'assumir amb resignació cristiana els designis de l'Altíssim en un dia en què, si surt el sol i fa bo, els comerços solen fer molt de calaix. La pluja, que va començar a mullar els carrers cap al migdia, va aigualir les expectatives de vendes, que enguany eren força optimistes.

Tot i això, el balanç de les llibreries berguedanes al final de la jornada va ser força positiu. Ester Huch, responsable de la llibreria Huch, va explicar que el matí de Sant Jordi va ser "fantàstic": "com que ha fet bon temps, hi havia molt ambient i el carrer estava animat". Segons Huch, la pluja no els va afectar tant com temien. "El mal temps ens ha fet la guitza, però les vendes han estat més importants en xifres absolutes que les de l'any passat", va assegurar.

La llista de llibres més venuts del dia no va sorprendre gens Huch. "Sempre sol ser molt previsible. Pel que fa a narrativa de ficció, La filla del capità Groc, de Víctor Amela, Tot això ho faig perquè tinc molta por, d'Empar Moliner i El trobador Cuadeferro, de Jordi Cussà, són els títols que han desaparegut més ràpidament de les prestatgeries. En l'àmbit de la prosa de no ficció, els més venuts han estat Confessions d'un culer defectuós, de Sergi Pàmies, les obres de Ballarín i Mossèn Joan Noves, quadern de records, de Roser Vila. En poesia, Rere els vidres, de Jaume Huch.

Marató al cine Catalunya

La popular Marató de lectura per la llengua de Sant Jordi, organitzada per Òmnium del Berguedà, es va fer al cine Catalunya, al nou local dels castellers de Berga.