«L'Albert Macià ens ha deixat»

L'Albert ens ha deixat tot convidant-nos a afrontar la vida amb contundència i ensenyant-nos que no és bo rondinar a cada moment

12.07.2016 | 08:24

Després de patir i de suportar un infern durant molts anys, l´Albert ens ha deixat. Els qui hem seguit el procés degeneratiu que se l´anava menjant hem patit al seu costat impotents. Quan un amic pateix tant no saps què has de fer més enllà d´amagar-li la teva ofuscació i el teu desconcert. No tens paraules perquè les úniques que et vénen al cap són els estèrils desitjos que tot anirà bé. I per dir-li això és millor romandre al seu costat en silenci, un silenci impotent però comprensiu i càlid que serveixi per alleugerir una mica la seva soledat.

L´Albert ens ha deixat però ho ha fet amb tota la dignitat del món. Ha demostrat una extrema sensibilitat cap als qui el visitàvem tot dient-nos que no ens molestéssim que tots nosaltres teníem prou feina. Però hi ha moments que no tens millor feina que la d´acompanyar un amic i ho fas amb les ganes d´alegrar-li, si és que és possible, alguns moments de la seva trajectòria professional, de la seva història personal i també, és clar, de la seva cruel i impertinent afecció.

Durant aquests últims anys, l´Albert era capaç d'encomanar-te la poca energia que li quedava i ens ha deixat tot convidant-nos a afrontar la vida amb contundència ensenyant-nos que no és bo rondinar a cada moment per tot el que ens està passant. Una lliçó exemplar capaç d´estimular a aquells que massa sovint rondinem perquè tampoc no ens acabem de trobar bé del tot. Una lliçó de vida extraordinària que l´ha dut fins a la mort. Perquè ell tenia molt clar que la vida cal viure-la fins que te la prenen. Just fins a l´últim moment. Amb dignitat. Amb senzillesa. Amb humilitat...

Malgrat la tristor pròpia d'un desenllaç fatal, avui estic content, sí, perquè finalment l'Albert ha deixat l´infern del patiment i del dolor i s'ha endinsat definitivament en el repòs etern, en la pau tan desitjada... i tan merescuda. Descansa per fi, Albert!

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultures

Megg, Mogg i el mussol, protagonistes de 'Melancolía' de Simon Hanselmann.
CÒMICS: Els móns ocults del dia a dia

CÒMICS: Els móns ocults del dia a dia

Les novetats d´octubre posen sobre paper aspectes com la crònica negra, el bullying i alts...

Llibres: ´Dents de lleó´

Llibres: ´Dents de lleó´

A partir de 7 anys / Autor: KIM, Jang-Sung / Il·lustrador: Hyun-Gyung Oh / Editorial: Tramuntana /...

Cardona dóna la campanada en el setè art

L'Acadèmia del Cine Europeu distingeix la col·legiata del castell com un espai emblemàtic de la...

La Festa del Cinema torna aquest dilluns amb entrades a 2,90 euros

La Festa del Cinema torna aquest dilluns amb entrades a 2,90 euros

Per poder gaudir de l'onzena edició d'aquesta iniciativa cal registrar-se prèviament a la seva...

Cartellera de cine

Bages Centre

Bages Centre

Consulta les pel·lícules i els horaris que es projecten a Manresa.

 
Enllaços recomanats: Premis cinema