m

oltes companyies, poques incidències, molta calor!". Era l'anecdòtic i simpàtic resum del director artístic de FiraTàrrega, Jordi Duran, quan mancaven poques hores per finalitzar l'edició d'enguany, la 36a. Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega, destacava l'excel·lent tret de sortida del certamen, per l'atreviment de la inauguració. FiraTàrrega ha estat capaç d'evolucionar en el temps, i una mostra n'és la ferma convicció de l'esdeveniment de seguir endavant amb la total implicació i connexió amb el món. La insistència de FiraTàrrega rau en la recerca i és la seva aposta: les veus preocupades per l'entorn i el que està succeint. Ondadurto Teatro amb Cafe Europa o Universiteatro & Gorguz Teatro amb Misa fronteriza són només alguns dels exponents d'aquesta tendència en la qual la realitat complicada entra a escena.

I aquesta insistència destaca en les tendències escèniques mostrades en l'edició d'enguany: FiraTàrrega no es casa ni amb un èxit ni amb un fracàs, sinó amb un projecte. El seu leitmotiv, la interculturalitat, ja fixa la mirada en la propera edició amb un pont amb la participació, la relació entre espectador i creador. Oriol Martí Sambola, director executiu de l'esdeveniment, tancava enguany amb dades provisionals encara: amb una ocupació del 87% en els espectacles de pagament i amb un total de 147.000 persones que han visitat Tàrrega al llarg dels quatre dies.

Enguany, entre l'heterogeni programa, Marcel Gros i Jordi Purtí completaven la presència bagenca. Purtí com a director de Náufragos, de la companyia La Industrial Teatrera; i Marcel Gros protagonitzant, certament, una petita perla que farà parlar: l'exposició autobiogràfica Una mica de poc.