Aquest curs neix a Solsona el setè club de lectura, ara adreçat al públic infantil, i en una iniciativa conjunta de la biblioteca Carles Morató i la regidoria d'Educació. És una de les novetats d'una activitat que cada vegada té més adeptes i que es reprèn aquesta tardor a l'equipament municipal, que ja aixopluga sis clubs de lectura més.

De fet, des de la posada en marxa de la biblioteca comarcal, el 2015, la iniciativa dels clubs de lectura s'ha multiplicat, però el primer que es va crear a la ciutat va ser el de la gent gran, l'any 2009, coordinat per l'escriptor Felip Vendrell. El club el va impulsar la regidoria de Benestar Social i, explica Vendrell, "reuneix un ventall de gent de tot tipus, amb nivells molt diferents tant pel que fa a formació com al nivell econòmic, però aquí es pot parlar de tot i tothom respecta tothom".

Actualment, el club més veterà té una vintena de membres, que es troben els dilluns al matí per comentar les lectures que proposen els mateixos participants, però també, una vegada al trimestre, fan sortides relacionades amb el llibre que estan llegint "o que no hi tenen res a veure, però que a algun dels membres li sembla interessant", diu Vendrell. El club de lectura de la gent gran va començar reunint-se a les instal·lacions de l'antiga biblioteca de Solsona "en un espai ple de llibres, molt càlid i acollidor", i ara s'han traslladat a la Sala de les Homilies d'Organyà del nou equipament: "és un espai molt més fred, ens trobem una mica desubicats", explica el coordinador del club. Però el fet de disposar d'una biblioteca en condicions ha fet proliferar els clubs de lectura i aquest curs seran cinc els que s'afegiran al de la gent gran i al club de lectures de dones, que també es va crear amb anterioritat a la inauguració de la biblioteca.

La novetat d'enguany és el club de lectura infantil, per a nens i nenes de 9 a 11 anys, que es trobaran els dijous a dos quarts de sis a partir del novembre. Aquesta setmana torna a començar el club de lectura en anglès, una iniciativa conjunta amb l'Escola Oficial d'Idiomes i l'escola Chit-Chat, per als tercers dijous de cada mes a les nou vespre al Casal de Cultura i Joventut. Dimarts que ve engega de nou el club de lectura fàcil en català, coorganitzat pel Servei Comarcal de Català, que es reunirà mensualment els dimarts a les deu i deu minuts del matí. A partir del dia 19, quinzenalment es trobaran els assistents al club de lectura juvenil, que canvia de dia i passa als dimecres a les sis de la tarda. I, finalment, el dia 7 es reprèn l'activitat de lectura en veu alta per a persones grans amb algun grau de dependència.