El 36,1 per cent de la població espanyola no llegeix llibres mai o gairebé mai mentre que un 28,6 per cent assegura fer-ho gairebé diàriament, segons el baròmetre de setembre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) fet públic, del qual es desprèn que la majoria creu que, en general, es llegeix poc.

Així, gairebé el 70 per cent de la població considera que a Espanya es llegeix poc, tot i que estan igualats els que consideren que els hàbits de lectura s'han mantingut, han baixat o han augmentat en els últims deu anys.

Encara que la gran majoria (83,9%) sap el que és un llibre electrònic, el 62,2 per cent reconeix que mai ha llegit en aquest format i, d'aquests, un de cada quatre assegura que no és gens probable que ho faci en el futur.

Per això, el 78,6 per cent dels enquestats diu llegir habitualment en paper, davant del 11,2 per cent que ho fa en format digital.

Pel que fa al nombre de llibres llegits en els darrers 12 mesos, el 40,7 per cent assegura que entre 2 i 4, mentre que el 21,3% diu que de 5 a 8 i només el 12,7% assenyala que ha llegit 13 o més.