El doctor en Ciències Químiques Josep Maria Casas i Sabata (Cercs, 1943) va rebre ahir el Premi Regió7 de Comunicació, inclòs en els Premis Lacetània, per la tasca de divulgació científica que fa des de l'any 2000 al programa Ciència a l'abast de tothom, a l'emissora La Veu de Navàs. El president del Consell Comarcal, Agustí Comas, va lliurar un guardó dotat amb 200 euros, en el transcurs d'una vetllada en què també es van repartir quatre distincions d'entre una trentena de treballs presentats.

Nascut a la localitat berguedana de Cercs, Casas viu a Navàs des del 1969, i ha exercit la docència a l'Escola Diocesana de la localitat bagenca i a la Politècnica de Manresa. Des del 2000, cada segon diumenge de mes dedica mitja hora a difondre qüestions científiques per a un públic ampli des de La Veu de Navàs. El jurat va valorar «de forma molt especial el fet que una emissora local en un municipi petit mantingui durant setze anys un programa de divulgació que ha ofert una amplíssima visió del món de la ciència».

El Premi Antoni Esteve va cor-respondre a Glòria Ballús pel treball Joaquim Pecanins i Fàbregas (1883-1948): un exemple de músic dedicat a la música culta i a la tradició oral. El Premi Pare Ignasi Puig i Simon va ser per a La dona a Manresa i Catalunya en temps d'Ignasi de Loiola (1491-1556). Proposta de revisitació dels 'Monumenta Ignatiana' des d'una perspectiva de gènere, de Mireia Vila. El Premi Revista Dovella va anar a parar a Miquel Àngel Pérez per Vi de tina de pedra seca. Un vi extremadament català. El grup Il·lúria va obtenir el Premi Sibelius per la composició musical La crueltat de l'oblit.