El Festival Artístic del Barri Antic (FABA), que se celebrarà en diferents locals del centre històric de Manresa durant el mes de maig, s'estrena dissabte amb un concert d'El petit de Cal Eril, al Sielu, promogut per Raons de Pes. El concert tindrà un format especial, ja que no hi haurà escenari.

L'acte de clausura serà el 27 de maig a l'espai exterior de l'Anònima, amb un concert-vermut matinal, a les 11, que anirà a càrrec de Paula Jornet (Pavvla) i Joan Garri & Galactic Mariatxis.

El festival, que sumarà una cinquantena de propostes, té un pressupost de 7.000 euros que es dediquen, exclusivament, al concert de clausura. La resta és a càrrec de cada programador (comerciants, restauradors i veïns) de la vintena que s'han coordinat per crear una mena d'agenda d'activitats amb les programacions que ja impulsen o que promouran.

L'objectiu és «donar visibilitat a tot el que passa al centre històric i no fer contraprogramacions», explica un dels seus impulsors, Jordi Serra. Es tracta de donar vida al Barri Antic i crear un circuit d'activitats.