Manel Camp elaborarà una base melòdica pensada expressament i la rapera berguedana Maria López elaborarà amb ell un rap que serà interpretat per tots dos, en directe, a la sala Stroika en una data que es concretarà. Aquest és el projecte que el jurat del Tendències ha concebut per a aquesta edició.

Després d'haver inventat l'any passat un espectacle que combinava pastisseria en directe, música electrònica i vídeo, enguany la faceta més transgessora dels premis del diari se centra en el diàleg entre gèneres musicals. La proposta ha estat plantejada per un jurat format per Pep Espelt (Konvent), Joan Morros i Àngels Serentill (El Galliner), Jordi Basomba (Kursaal), Joan Cayuela (Stroika) i Marc Marcè (Regió7).

Manel Camp, un dels músics més reconeguts que han donat aquestes comarques durant les darreres dècades, compositor d'un jazz molt personal, exercirà amb aquest projecte de padrí de Maria López de las Huertas, de nom artístic Mamideclip, rapera de Berga que té en marxa una incipient carrera testimoniada en un parell de vídeos d'acurada realització ja disponibles a la xarxa. Camp elaborarà la base amb el seu propi estil però preveient l'ús que haurà de tenir, i la rapera hi compondrà i frasejarà el seu treball al damunt, amb una peça en català. Tots dos la interpretaran una única vegada a la sala Stroika, en una data que la sala facilitarà.