La sala d'exposicions de la casa Lluvià de Manresa, seu social de la delegació Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes de Catalu-nya, acull des d'avui fins al 18 de novembre la mostra Arquitectures desaparegudes, produïda per l'Arxiu Històric del mateix COAC. El projecte mostra al públic diverses obres d'arreu del país que ja no existeixen o que han arribat profundament transformades fins als nostres dies.

D'aquesta manera, els visitants podran veure edificis com la casa Bau, de Tortosa, i el sanatori de la Savinosa, a Tarragona, que han tingut una notable modificació, o bé d'altres que ja no hi són, com la Sala Athenea, de Girona, i la casa Gibert, de Barcelona.

L'exposició, que es pot visitar de dimecres a dissabte, de 18 a 21 h, explica les ciutats com un organisme viu en el qual l'arquitectura no és un element immutable sinó sotmès a canvis. Perviu en el temps allò que cada societat decideix protegir. La mostra es complementa amb exemples d'edificis de la capital bagenca ja liquidats o que van ser transformats.