Cinema socialment compromès i cinema que rememora les arrels del setè art. Són dues de les temàtiques de la programació del març a l'abril de Cineclub Manresa, que s'obre avui amb el Documental del mes, Gràcies per la pluja, que signa l'activista noruega Julia Dhar Tod i que posa l'ull en el canvi climàtic.

Serà una primavera compromesa amb la projecció de treballs que visualitzen el conflicte arabo-israelià, Inch'Allah, organitzat per la Francophonie de Manresa, o que burxen en el racisme, amb dos títols: Gook (també inclòs en el cicle Americana, que promou el cinema independent dels EUA), que emmarca l'acció en el veredicte del cas de Rodney King, que va desencadenar els aldarulls del 1992 a Los Angeles, i Golden Dawn Girls, sobre l'ascens del partit nacionalista d'extrema dreta Alba Daurada. I una primavera històrica. El setè art tindrà tres documentals a la graella: Las películes de mi vida, Lumière! Comienza la aventura i la visió de Viscarret sobre el mestre Carlos Saura, a Saura(s).

Amb la intenció de promoure el debat, Camina conmigo tindrà un col·loqui amb membres de la Shanga de Thich Nhat Hanh de Manresa. També hi haurà tertúlia al final d' Inch'Allah; Brava tindrà la presència de l'actriu Laia Marull; Dancer la presentarà el jove ballarí Guillem Cabrera; i Mare Nostrum, el director del Centre Internacional per la Creativitat Audiovisual, Miquel Segura.