El pròxim 12 de setembre sortirà a la venda a Espanya i Llatinoamèrica la nova novel·la de Ken Follet, 'Una columna de foc', continuació de la saga 'Els pilars de la Terra'. Follett, que presentarà a l'estat el llibre en els primers dies d'octubre, prossegueix a 'Una columna de fum' la saga que va començar amb 'Els pilars de la Terra' (1989) i 'Un món sense fi' (2007).

Es tracta d'una història d'espies ambientada al segle XVI, "en el pròsper i convuls regnat d'Isabel I d'Anglaterra" i amb les guerres de religió com a teló de fons.

Igual que en les dues obres anteriors, gran part de l'acció se situa a la ciutat fictícia de Kingsbridge, tot i que Sevilla serà a més un dels escenaris de la novel·la. A més, Espanya també serà present en la trama a través de Felip II, l'Armada Invencible i la manufactura d'armes de la capital andalusa.

Amb motiu del desè aniversari de la publicació d''Un món sense fi' acaba de sortir a la venda una edició commemorativa que inclou un prefaci especial de l'autor tant d'aquest títol com d''Els pilars de la Terra', una obra que va editar Plaza & Janés, i que és segons l'editorial Penguin Random House "la novel·la més llegida a Espanya", amb sis milions d'exemplars venuts fins a la data, mentre que les vendes mundials arriben als 26 milions.

El llibre, que recrea el desenvolupament de l'arquitectura gòtica a través de les vicissituds del priorat de Kingsbridge, està ambientat al segle XII i inclou també passatges a Espanya, durant un pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.

'Un món sense fi', que va ser publicat vint anys més tard, editat també per Plaza & Janés, va vendre més d'un milió i mig d'exemplars a Espanya i més de 12 milions a tot el món, segons l'editorial.

Aquesta novel·la prossegueix la història dos segles després de la construcció de la majestuosa catedral gòtica, amb el rerefons de la pesta negra, que va aniquilar a la meitat de la població europea.