L'empresari santjoanenc Josep Rojas Miró va morir ahir als 82 anys d'edat. Darrerament la seva salut havia estat molt delicada. Nascut el 6 de novembre del 1926 a Sant Joan de Vilatorrada, va ser cofundador de Mafrica, empresa de la qual va sortir l'any 1958 per concentrar-se en la venda de vehicles Seat, en el concessionari que va instal·lar al carrer de la Sèquia de Manresa.

Al llarg de 27 anys, Rojas va estar al capdavant de l'empresa, que va arribar a tenir un centenar de treballadors, fins al seu tancament l'any 1985.

Des de llavors, Rojas es va dedicar a donar suport als artistes locals amb l'objectiu de fer una gran col·lecció amb obres d'autors de Manresa i el Bages, que tenia al Casal Rojas, de Sant Martí de Torroella. L'exterior del Casal Rojas es caracteritza perquè hi ha exposades diverses escultures, un fet que es deu a la seva voluntat de poder compartir l'art amb tothom.

Rojas també era col·leccionista de vehicles d'època i era el propietari del Ford Lincoln Continental amb el qual el president Josep Tarradellas va arribar al Palau de la Generalitat després del seu exili. El funeral tindrà lloc avui, a les cinc de la tarda, a l'església parroquial de Sant Joan de Vilatorrada.