L'empresari santvicentí Vicenç Mauri, de 64 anys, serà l'assessor del President de la Generalitat, Artur Mas, en afers d'empresa. Durant la primera quinzena del mes de maig, un cop hagin estat plenament definides les seves atribucions i també el nom del càr- rec. Amb tot, Mauri no formarà part de l'organigrama de l'executiu, ja que el seu serà un càrrec de confiança, fet pel qual la Catalunya central continua sense cap representant al conjunt dels òrgans del Govern català.

Mauri, que ahir al vespre ultimava els detalls de la seva tasca futura amb el portaveu del Govern, Francesc Homs, deixarà la presidència de Pimec Catalunya Central, càrrec per al qual va ser reelegit el mes de novembre passat, i la vicepresidència genèrica de la patronal catalana (de la qual, a més, és el responsable de la secció de metal·lúrgia). Ahir, però, es desconeixia encara com es farà el procés de relleu al capdavant de la delegació territorial de la patronal de la petita i la mitjana empresa. Segons explicava ahir a aquest diari, Mauri traspassarà també al seu fill Manel Mauri les accions de l'empresa familiar que administra, Matribages, societat que dirigeix Carles Soler.

Afiliat a CDC des del 1993, Vicenç Mauri s'ha consolidat com una de les veus més crítiques de l'empresariat local amb el poder polític. Mauri ha format part del Consell Nacional de CDC i de CiU durant quatre anys. En l'àmbit local, Mauri ha estat membre del comitè comarcal del Bages de CDC i també del comitè local del partit a Sant Vicenç de Castellet. L'empresari figura en l'últim lloc (el tretzè) de la llista de CiU a l'alcaldia de Sant Vicenç de Castellet per a les eleccions que s'han de celebrar el 22 de maig.

Antic treballador de l'empresa manresana Lemmerz i estudiant de peritatge industrial, Mauri va crear la seva pròpia empresa del metall el 1987. Els seus projectes empresarials han estat l'empresa de mecanització de peces Dismat i la de matrius i utillatges Matribages. El 1995 va entrar a formar part del comitè executiu de Pimec Catalunya Central, i el 2020 en va ser escollit president, càrrec per al qual ha estat reelegit en dues ocasions.

Mauri explicava ahir a aquest diari sentir-se "molt il·lusionat" per la responsabilitat que assumirà des d'ara. Mauri, que complirà 65 anys el mes de juny vinent, diu que, després de l'oferta d'Artur Mas, acabarà la seva carrera "tal com la vaig començar: treballant per a d'altres".

Segons explica l'empresari santvicentí, va ser contactat directament pel President Mas, amb qui ja s'ha entrevistat, per assumir aquesta tasca, similar a la que en l'anterior legislatura governada pel PSC, ERC i ICV exercia Ciriaco Hidalgo per al llavors President José Montilla.