El sindicat majoritari de CatalunyaBanc, el SEC, ha demanat el manteniment de tots els llocs de treball i l'accés als serveis bancaris per part de tots els sectors de la societat, segons va informar ahir en un comunicat.

Alhora, també reivindica la pervivència jurídica de CatalunyaBanc -banc a través del qual CatalunyaCaixa vehicula la seva activitat financera- i la seva gestió autònoma, així com la protecció de la seva obra social i del seu patrimoni a través d'una fundació que mantingui el compromís social i territorial de l'entitat.

El SEC reclama que el Govern es posicioni "clarament a favor" del model de gestió que permeti l'accés als serveis bancaris en tots els punts d'Espanya, sobretot, a les pimes i les famílies. En aquest sentit, el sindicat insta l'executiu català a "impedir qualsevol solució inspirada en motivacions polítiques emmarcades en l'onada recentralitzadora" actual.

Procés de venda

CatalunyaBanc, que va iniciar dijous el seu procés de privatització, preveu tenir un banc d'inversió assessor i quadern de venda la setmana que ve per poder culminar la seva venda al juliol. Quan es distribueixi el quadern de venda, les entitats interessades -parteixen com a favorites Santander i BBVA, tot i que també analitzaran els comptes KutxaBank i Banc Sabadell, entre d'altres- tindran quatre setmanes per fer una oferta no vinculant. Rebudes les ofertes, començarà la fase de 'due diligence' de l'entitat, que inclourà entrevistes amb els equips directius i revisió d'expedients. Després de quatre setmanes, es produirà la recepció d'ofertes vinculants, i dues setmanes després se seleccionarà la millor, per la qual cosa es preveu finalitzar el procés al juliol.