La presidenta d'ASAJA, Rosa Pruna, va presentar dimecres a la Representació de la Comissió i el Parlament Europeu a Barcelona el seu llibre Visió dels 50 anys de la PAC. 20 anys de reformes, un recull d'articles publicats en diversos mitjans de comunicació escrits, entre ells Regió7 i El Camp, que surt coincidint amb el cinquantenari de la Política Agrària Comuna (PAC) i la reforma que es prepara per al període 2014-2020.

L'obertura de l'acte, que va tenir la presència de polítics i representants del sector, va anar a càrrec de la secretària general del departament d'Agricultura, Maria Teresa Martí, i la presentació del llibre la va realitzar Dimitri Barua, cap de Comunicació i Xarxes d'Informació de la Comissió Europea. Ambdós van destacar la figura de Rosa Pruna i el seu coneixement de les polítiques agràries europees, tal com queda demostrat en la publicació, on ja avançava fa anys coses i fets que s'han produït posteriorment.

El llibre detalla les reformes de la PAC des del 1992, la primera, que és la que ens ha portat a ser menys productius deixant amb guaret 3.800 milions d'hectàrees per satisfer el lliure comerç. Al respecte, Pruna va dir que "avui paguem les conseqüències, Europa penalitza amb noves normatives la seva agricultura i ramaderia, mentre que els Estats Units primen la seva agricultura amb un augment del 80% de la Farm Bill, ja que és la seva font de riquesa i són conscients que les matèries primeres són molt importants per la seva creixent demanda mundial".

D'altra banda, el conseller Pelegrí ha demanat als eurodiputats catalans, a Brussel·les, el seu suport per defensar al Parlament Europeu els interessos catalans en la nova reforma de la PAC.